A Travellerspoint blog

Hawaii: Hang loose folks!

Aloha,

Hang loose is een uitdrukking die hier veel gebruikt wordt om te zeggen "chill", " relax" en wat de algemene sfeer hier is. Er is ook een handgebaar aan verbonden.

Hawaii bestaat uit verschillende eilanden waarvan Oahu degene is met de internationale luchthaven en de hoofdstad Honolulu van deze Amerikaanse staat. Ik wou initieel nog een ander eiland bezoeken maar heb daar vanaf gezien omdat ik een weekje "hang loose" wilde !

Als je arriveert in downtown Honolulu dan valt je onmiddellijk het groot aantal wolkenkrabbers op. De meesten zijn hotels en toerisme is hier dan ook de grootste bron van inkomsten.

Downtown Honolulu

Downtown Honolulu

Na lang zoeken, had ik een "betaalbaar" hotel gevonden naast de Hilton Hawaiian village wat het grootste hotel van Hawaii zou zijn en zelfs een van de grootsten ter wereld. Mijn hotel, Ilikai, heeft een beetje minder prestige maar is onder andere gebruikt in de Hawaii Five-O TV series.

Room with a view

Room with a view

Alle hotels hier zijn open op de gelijkvloerse verdieping, nauwelijks deuren of ramen, omwille van het tsunami gevaar.

De gemiddelde temperatuur is hier rond de 30 graden het hele jaar door. En ik kan beamen dat het hier zeer aangenaam is want de zeebries zorgt ervoor dat het niet te heet aanvoelt. Het is dus zeer begrijpelijk dat dit een populaire bestemming is voor Amerikanen, Australiërs en Japanners. In tegenstelling tot de andere landen waar ik geweest ben, heb ik hier geen Europeanen gezien.

Vanuit mijn hotel kan ik rond de lagoon en vervolgens de volledige lengte van de waikiki beach wandelen. Rond de lagoon is het relatief rustig maar op Waikiki beach is het echt als sardientjes in een blik.

Lagoon

Lagoon

Waikiki beach

Waikiki beach

Naast strand is dit eiland ook gekend omwille van Pearl harbour en het drama dat daar gebeurt is op 7 december 1941. Een Japanse luchtaanval dat het leven heeft gekost aan meer dan 2000 Amerikanen en leidde tot de betrokkenheid van Amerika in de tweede wereldoorlog.

De aanval kwam als een volledige verassing en had als doel de vernietiging van de US Pacifische vloot. Pearl is nog steeds een actieve marinebasis en dus zijn er redelijk wat veiligheidsmaatregelen.

Het grootst aantal doden is gevallen op de USS Arizona die nog steeds op de bodem ligt van de haven en dat nu een gedenkteken is voor alle overledenen die dag.

USS Arizona memorial

USS Arizona memorial

Sunken USS Arizona

Sunken USS Arizona

USS Arizona shrine with names of all people that died

USS Arizona shrine with names of all people that died

De USS Missouri of Mighty Mo, is het laatste slagschip gebouwd door Amerika. Het is aan boord van dit schip dat de overgave van Japan getekend werd op 2 september 1945 en het einde van de tweede oorlog betekende.

USS Missouri battleship

USS Missouri battleship

View from USS Missouri battleship

View from USS Missouri battleship

Omdat ik geen auto of dergelijke had in hawaii en toch meer van het eiland wilde zien, ben ik een dagje gaan touren met een bus. Ja inderdaad zo van die tours: in busje, uit busje, fotootje en souvenir stops ! Maar ik heb het overleefd ! De Hawaïaanse chauffeur zijn bebber heeft echt nooit stil gestaan als we in de bus waren maar ik vond zijn verhalen wel echt interessant.

Hanauma bay

Hanauma bay

Turtle island

Turtle island

Nuʻuanu Pali lookout

Nuʻuanu Pali lookout

Byodo-In temple (replica)

Byodo-In temple (replica)

We zijn ook de bekende stranden gaan bezoeken waar de top surf competities doorgaan. Die golven waar echt gigantisch daar en niet voor niks dat hier soms doden vallen. Sommige stranden waren zelfs afgebakend omdat het te gevaarlijk was.

Surfers

Surfers

Surfing competition beach

Surfing competition beach

Er zijn ook heel veel mooie bloemen en vogels in Hawaii.

Ma'o Hau Hele

Ma'o Hau Hele

Red crested cardinal

Red crested cardinal

Red ginger

Red ginger

En natuurlijk hun beroemde dansjes en kleding dracht.

Polynesian dance

Polynesian dance

Ik heb hier ook heel veel ananas gegeten want er zijn hier grote plantages van Dole dat wij ook kennen van de blikjes ananas. Ook hun ijsjes zijn lekker maar een beetje te zoet voor mij.

Pineapple icecream

Pineapple icecream

Honolulu is het Knokke van bij ons, alle dure luxe merken zijn hier talrijk aanwezig zoals Fendi, Gucci, YSL en noem maar op. Het leven is hier dan ook aan de dure kant. Op de straten zie je ook vele luxe wagens en talrijke witte limousines.

Het verkeer is hier echt een ramp en parkeren is zeer duur ! Als je uitkijkt op Honolulu en omgeving dan zie je hoe dichtbevolkt dit is en toen ik vertrok met het vliegtuig 's avonds was het een en al licht daar beneden.

En zoals veel plaatsen in Amerika zie je heel veel mensen met een serieus overgewicht. Tijdens onze tour was er een korte wandeling van minder dan een kilometer naar een waterval en er waren golfkarretjes voorzien voor mensen die het niet wilde/konden wandelen. Dus niet verwonderlijk !

Ik heb ondertussen dit warme eiland verlaten en ben gearriveerd op het vaste land, New York.

En het is hier -6 graden, echt afzien voor mij zonder winterkleding ! Ik probeer dus vooral binnen door te brengen. Het is voor mij de tweede keer hier in NY.

Mahalo iedereen !

Posted by gdaniels 22:31 Archived in USA Tagged hawaii

Table of contents

Comments

Hawaii als opwarmertje en New York als afsluiter om de terugreis aan te vatten.
Bedankt Griet voor je mooie verhalen over je wedervaren.
Groetjes,
Lieven en Els

by Lieven en Els

Nog een laatste verhaal want Belgiëland wacht.
Het was telkens de moeite om je belevenissen te lezen en de kiekjes te bewonderen. Tot horen en kijk!
Groetjes, mama

by Maria Meynkens

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint